NÄDALA NÄGU Laupkokkupõrke kursil peaministriga (25)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri.
Eesti Haridustöötajate Liidu esimees Reemo Voltri. Illustratsioon: Johan Elm

Haridustöötajad streigivad Eesti Haridustöötajate Liidu esimehe Reemo Voltri juhtimisel, sest usaldus valitsuse suhtes on kadunud.

Tartu Jaan Poska Gümnaasiumi direktori Mari Roostiku sõnul on Reemo Voltri inimesena rohkem nagu sõber kui tuntud nägu ekraanil: avatud, aus, omapärase huumori ja üsna suure ning sooja südamega. Õpetajana aga tema sõnul seevastu range, pigem traditsiooniline, ent kindlasti entusiastlik füüsik. «Kuigi alati ei pruugi kõik tunnid otsast lõpuni olla täis füüsikat, sest sageli alustab ta tundi eluliste, koomiliste ja teinekord ka üldfilosoofiliste mõtisklustega, jõudes siis mõnekümne minuti järel tõdemuseni, et mitte siiski sellest ei soovinud ta täna tunnis rääkida,» ütles Roostik. Direktor lisas kahetsusega, et kahes ametis panustamine viib teda aga üsna sageli Jaan Poska gümnaasiumist kaugele.

Viimaste kuude jooksul oleme Reemo Voltrit näinud ekraanidel rohkem kui paljusid ministreid, riigikogu liikmetest rääkimata. Alati rahuliku jutuga mees jääb silma ja kõrva eelkõige oma selge sõnumiga ja oskusega kuitahes ägedates diskussioonides olla konstruktiivne ja oma sõnumites järjekindel. Kuna ta on ametühingujuhi kohal töötades üle kümne aasta pidanud läbirääkimisi paljude ministrite ja poliitikutega, suhelnud paljude riigiametnike, teiste haridusasutuste juhtide ja õpetajatega, siis on tal väga hea ülevaade, mis meie hariduselu juhtimises toimub.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles