KAIRET REMMAK-GRASSMANN Reformierakondlased ei saa aru õpetajate palgasüsteemist, hindeks mitterahuldav

Kairet Remmak-Grassmann
, Tallinna linnavolikogu liige (Keskerakond)
Copy
Esmaspäeval ei tormanud Tallinna 21. koolist Toompeale õpetajate kõnekoosolekule mitte ainult pedagoogid, vaid ka neid toetavad õpilased, kaasas vastvalminud plakatid. 
Esmaspäeval ei tormanud Tallinna 21. koolist Toompeale õpetajate kõnekoosolekule mitte ainult pedagoogid, vaid ka neid toetavad õpilased, kaasas vastvalminud plakatid. Foto: Eero Vabamägi

Mille muuga siis hinnata Tallinna õpetajatele palga maksmist puudutavaid valeväiteid, mis põhinevad poolikute andmetega manipuleerimisel ja haridusvaldkonna baasteadmiste ignoreerimisel, küsib Tallinna linnavolikogu liige Kairet Remmak-Grassmann (Keskerakond).

Viimasel ajal on kõlanud poliitikute süüdistused, kes väidavad, et Tallinnas ei jõua õpetajateni riigi määratud palgatoetus. Siin on kaks võimalust, kas tegemist on pahatahtliku poliitiliselt laetud infooperatsiooniga või haridusvõõraste inimestega, kel ei ole täit aimu, kuidas toimib kooliaasta dünaamika, palga maksmine ning on seetõttu kogemata ämbrisse astunud andmete tõlgendamisel ning väärinfo levitamisel.

Võtta Haridussilmast septembrikuu andmed, et neid siis kontekstist välja rebida, ei ole paraku adekvaatne lähenemine. «Kõik on uus septembrikuus» – seda ju eelkõige koolielus. Koolijuhid sõlmivad õpetajatega lepingud, milles saavad paika näiteks puuduolevate õpetajate lisaülesannete laialijagamised, sest õpetajaid lihtsalt ei ole võtta, kuna riiklik tellimus on aastaid olnud allpool arvestust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles