MATI MEOS Tundub, et kultuuriministeerium diskrimineerib mehi huvitavaid valdkondi

Mati Meos
, lennundushuviline
Copy
17.06.2023. Eesti lennupäevadel lennundusmuuseumis demonstreerisid samal ajal oma oskusi nii lindilkõndija Tauri Vahesaar kui ka NATO turbehävitajad F-16 Falcon.
17.06.2023. Eesti lennupäevadel lennundusmuuseumis demonstreerisid samal ajal oma oskusi nii lindilkõndija Tauri Vahesaar kui ka NATO turbehävitajad F-16 Falcon. Foto: Margus Ansu

Järgnevad lennundushuvilise ja lennundusmuuseumi asutaja Mati Meose mõtted on ajendatud lennundusmuuseumi lõputust eksistentsiaalsest olelusvõitlusest Eesti muuseumivaldkonnas, aga ka aktuaalsetest haridusprobleemidest.

Tundub, et inseneeria pole ju rahvuskultuur. Kui aga nii, siis visataksegi kultuuriministeeriumis rahvuskultuuri prügikasti lennundusmuuseumi, ühe suurima ja hinnatud tehnikamuuseumi tegevus ja rahastamistaotlused. Tõsi, tasemel inseneeria on rahvusvahelise iseloomuga, aga ta on kindlasti kultuuri osa. Inseneeria on innovatsioon. Inseneeria saavutustel rajaneb meie tsivilisatsioon.

Inseneeria valdkond, paljudel aladel valdavalt meeste huvide valdkond, ei ole pehmete väärtuste valdkond, see ei sobi kokku kultuuriministeeriumi fikseeritud ja vananenud põhimõtetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles