PÄRTEL-PEETER PERE Tallinn vassib õpetajate palgaga (7)

Pärtel-Peeter Pere
, Riigikogu ja Tallinna volikogu liige (Reformierakond)
Copy
Otse Postimehest stuudios Vladimir Svet ja Pärtel-Peeter Pere.
Otse Postimehest stuudios Vladimir Svet ja Pärtel-Peeter Pere. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas jääb puudu õpetajatest ja palgarahast, sest Tallinna linnavalitsus kasutab raha teadlikult teistmoodi kui ette nähtud. Üle poole miljoni euro õpetajatele mõeldud palgaraha kaob iga kuu, leiab Pärtel-Peeter Pere (Ref).

Linn võtab tööle vähem õpetajaid kui riik talle arvestuslikult õpetajate palgaks raha arvestab. Kuna Tallinna linn panustab ka enda eelarvest haridusse vähem kui näiteks naabervallad, kus õpetajate palk on sadu eurosid kõrgem, siis selleks, et tagada riigitoetusega õpetajate palk 120% Eesti keskmisest, teeb pealinn vaat et sohki.

Õpetajad teenivad sadu eurosid vähem kui Sakus, Jõelähtmel, Keilas või Viimsis. Sinna ka pealinnast õpetajad lähevad. Kui Tallinn palkab vähem õpetajaid kui selleks on raha ette nähtud, saavad küll osad võib-olla kõrgemat palka: «täitmata» ametikohtade raha saab ju riigilt pealinn ikka kätte. Pealinna õpetajate palk on tervikuna aga aastaringselt - kunstlikult - madal. Pealinna aasta keskmist tõstab tabelites 13.kuupalk. Kõlvart mängib suuremeelset ja maksab raskel ajal õpetajatele preemiat. Riigi ehk kõigi eestlaste rahaga. Mis oli mõeldud igakuiseks õpetajate palgaks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles