MARGIT SUTROP Õpetajate palgatõusuks on raha küll, kui teha reforme (9)

Margit Sutrop
, Riigikogu liige (Reformierakond), Riigikogu kõrghariduse toetusrühma esimees, Tartu Ülikooli praktilise filosoofia professor
Copy
TÜ praktilise filosoofia professor, riigikogu liige Margit Sutrop (RE).
TÜ praktilise filosoofia professor, riigikogu liige Margit Sutrop (RE). Foto: Erakogu

Õpetajate streik teeb väga kurvaks. See lõhestab ühiskonda ja ajab tülli ka koalitsioonipartnerid. Eriti hull on aga, kui tüli tekib haridusvaldkonna sees, hakates näiteks vastandama koole ja ülikoole. Üks ei saa teiseta ja mõlemad vajavad tugevdamist, kirjutab riigikogu liige ja õppejõud Margit Sutrop (Reformierakond).

Eile kirjutas koalitsioonikaaslane Liisa Pakosta (Eesti 200) Postimehes: «Kui koalitsioon otsustab, et vaja on järgmisi hariduskärpeid, tuleb teha koalitsioonil koos kaalukaid poliitilisi valikuid. Näiteks kõrgharidus kogu ulatuses tasuliseks (praegu on kogu kõrghariduskulu 274,7 miljonit eurot), teadusraha kärbe (226,5 miljonit eurot) või lasteaedade toetuse – 16 miljonit eurot – maksmine lasteaedade asemel koolidele.»

Ma südamest palun, ärme jälle ava kõrghariduse ja teaduse rahastamise kokkulepet! Ei ole vaja vastandada õpetajaid ja õpetajate õpetajaid! Kõrghariduse raha kärpimine seaks ohtu nii õpetajakoolituse kui teaduse, millel õpetajakoolitus, teiste tippspetsialistide ettevalmistamine ja kogu riigi majanduskasv põhineb. Ma väga loodan, et Liisa Pakosta ei mõelnud seda tõsiselt, et ta tahtis vaid kaitsta ministrit.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles