AJALUGU Sündiv meediatööstus küttis kirgi ja tappis inimesi (1)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
Vasakult: Agu Kivimägi, Eesti Päevalehe peatoimetaja Kalle Muuli, Marek Strandberg, Margus Mets (Päevalehe väljaandja), Andres Bergman (Hommikulehe omanik). Peeter Tali (Eesti Päevalehe peatoimetaja asetäitja).
Vasakult: Agu Kivimägi, Eesti Päevalehe peatoimetaja Kalle Muuli, Marek Strandberg, Margus Mets (Päevalehe väljaandja), Andres Bergman (Hommikulehe omanik). Peeter Tali (Eesti Päevalehe peatoimetaja asetäitja). Foto: Peeter Langovits

Eesti Päevalehe sünniloo üheks komponendiks oli ajaleht Rahva Hääl, mille erastasid avalikul konkursil Agu Kivimägi ja Marek Strandberg ASi Maag kaudu. Selleks hetkeks oli Tallinnas kolm päevalehte, mis omavahel tihedalt konkureerisid: Hommikuleht, Päevaleht ja Rahva Hääl. Lisaks veel ka Postimees.

Agu Kivimägi: «Huvi Rahva Hääle erastamise vastu oli suur, mitmed ajakirjanikud-ettevõtjad käisid meiega sellest vestlemas. Me arvasime, et tulevad «huvitavad vestlused», ja igaks juhuks ostsime kallima ja parima diktofoni vestluste mälestuseks lindistamiseks. Näiteks Eesti Aja väljaandjad soovisid meilt laenu saada, «preemiaks» meile lubasid nad oma ajalehes mitte avaldada, et oleme KGB agendid, vastava nimekirja olevat nad saanud Hardo Aasmäe käest, kes olevat nimekirja agentidest saanud Tartu KGB kontorit üle võttes. See nimekiri olevat lihtsalt tema kätte jäänud. AS Maag ei andnud laenu. Nimekiri kümnest isikust avaldati. See nimekiri oli võlts, Eesti Aeg kaevati kohtusse ja nad pidid nimekirjas olnud hagejatele valuraha maksma.»

​Enneolematu õnnetellimus

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles