AHTI KALLIKORM Mihhail Kõlvarti soovmõtlemine ja eestikeelne haridus (13)

Ahti Kallikorm
, Magnum ASi nõukogu liige (Isamaa)
Copy
Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart.
Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart. Foto: Taavi Sepp

Tuleb tunnistada, et Mihhail on läbi aastate osutunud päris osavaks sõnaseadjaks, kes oskab muuta iga küsimuse elegantselt retooriliseks ja siis minna ise uue narratiiviga rünnakule, kirjutab Ahti Kallikorm, Magnum ASi nõukogu liige (Isamaa).

Ka 16. jaanuari ETV saates «Esimene stuudio» näitas Kõlvart, et on hästi relvastunud eestikeelse kooli vastu Tallinnas. Ta on seda innukalt teinud viimased 20 aastat, seistes venekeelse kooli eest Eestis, loomulikult oma «tingimustega», nagu talle meeldib iga lause lõppu lisada. Raske on leppida sellise kahepalgelisusega.

Tallinna linnapea peab justkui viimast võitlust, aga ei hüppa täna mitte punaväelase Matrossovi kombel kangelaslikult ambrasuurile, vaid siblib väiksema käraga kaeviku põhjas. Lootus, et kunagise suurima Eesti erakonna nipsti ülevõtmise järel kõik poliitilised loomad joonduvad kui üks mees uue esimehe järele, osutus soovmõtlemiseks. Keskerakonna eestimeelsem ja mõtlevam osa asus lahkuma ja ei tee seda Kõlvarti komejanti kaasa. Nii ka eestikeelse kooli teemal pole enam paljusid, kes kannad kokku ja kulpi löövad.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles