ROMEK KOSENKRANIUS Miks sulgeda Paikuse politseikool? (4)

Romek Kosenkranius
, Pärnu linnapea
Copy
Paikuse politseikool.
Paikuse politseikool. Foto: Urmas Luik

Käesoleva nädala alguses rääkis Vikerhommikus endine politseijuht Elmar Vaher sisejulgeolekuametit aastaid vaevanud probleemidest: politseinikke napib ja kaader vananeb. PPA endise juhi ettepanek olukorra parandamiseks oli aga niivõrd reljeefne, et ERR pani selle avalduse lausa uudise pealkirjaks «Elmar Vaher: Paikuse politseikool tuleb kinni panna». See ei ole aga väga hea mõte, kirjutab Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Politsei ja piirivalvekolledži Paikuse õppekeskus koolitab meie riigi politseiametnikke kutseõppe- ja rakenduskõrghariduse tasemel juba aastakümneid. 1990. aasta juunis ehk veidi enne Eesti Vabariigi taasiseseisvumist loodud Paikuse politseikool on aastakümnetega välja õpetanud tuhandeid politseinikke ja sealsetest lõpetajatest on saanud Eesti politsei selgroog, paljud lõpetajad on tänased politseijuhid.

Paikusel on kogenud õppejõud ja õpperühmade täitmisega pole olnud probleeme. Politseiväljaõppe keskus asub Pärnu linnas Paikusel, umbes 22-hektarilisel alal, millest tänaseks on kasutuses vaid napilt kolmandik territooriumist ehk arenguruumi politseikolledžil peaks jätkuma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles