HANNES TOOMSALU Politseil oleks aeg tähelepanu parklatele pöörata (4)

, Autosõit OÜ õpetaja
Copy
Ülemiste keskuse parkla.
Ülemiste keskuse parkla. Foto: Taavi Sepp

Oleks ehk aeg liiklusjärelvalve viia igale poole, kus liiklus toimub, kirjutab sõiduõpetaja Hannes Toomsalu, rääkides oma arvamusloos parklates toimuvast plekimõlkimisest.

12. jaanuaril avaldas Liikluskindlustuse Fond (LKF), et statistika kohaselt toimus mullu Eestis 34 300 liikluskindlustuse juhtumit. Kõigist liikluskindlustuse juhtumitest enim ehk 39 protsenti, juhtus mullu parklates. See on kasvav trend. 2023. aastal kasvas samuti kolme protsendi võrra kokkupõrgete arv möödasõidul, reastumisel ja sõidurajalt kõrvalekaldumisel.

Mootorsõidukijuhi õpetaja vaatevinklist on peale möödasõidu kõike ülejäänut võimalik praktiliselt harjutada. Möödasõidu saab küll teoreetiliselt ära selgitada, kuid praktiliselt saab proovida üksnes põllutööde ajal, kui aeglased traktorid teedel liikumas on. Kuueaastase praktika jooksul on mul õnnestunud õpilasega üksnes ühest, 80 km/h sõitvast veokist möödasõitu sooritada. Reastumist, sõiduraja hoidmist ja parkimist on võimalik ka linna vahel harjutada. Kui veel on?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles