FARIŠTAMO ELLER RMK raiub kodumetsi lagedaks - seaduseelnõu probleemi lahendama ei tõtta (10)

Farištamo Eller
, MTÜ Päästame Eesti Metsad juhatuse liige
Copy
Foto loo juures illsutreeriv.
Foto loo juures illsutreeriv. Foto: Mati Sepp

RMK rakendab jätkuvalt kodumetsi laastavat lageraiepraktikat, kirjutab Farištamo Eller, MTÜ Päästame Eesti Metsad juhatuse liige.

17. jaanuarini saab metsaseaduse ja planeerimisseaduse täiendamise seaduse eelnõule oma ettepanekuid esitada. Samasisuline dokument oli kooskõlastusringil juba 2021. ja 2022. aastal. Erinevate ühenduste kriitilisi õiguslikele argumentidele tuginevaid seisukohti ja muutmisettepanekuid ei ole seekordne eelnõu arvestanud. On erakordne, et kodu- ja kogukonnametsade teema on siiani terviklikult läbi analüüsimata ja eelnõu on jäänud vaatamata varasemale põhjalikule tagasisidele ikka halvaks ning kodu- ja kogukonnametsade (nn KAH-alade) probleeme süvendavaks.

Eelnõule on koostamata väljatöötamiskavatsus (VTK), et probleem selgelt määratleda, erinevaid lahendusi kaaluda ning hinnata kavandatava muudatuse mõjusid. VTK väljatöötamise käigus saab huvigruppidega, sh kohalike omavalitsuste, kogukondade ja keskkonnaühendustega nii probleemid kui võimalikud lahendused läbi arutada ja kaardistada.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles