RAINER SAKS Ukraina avaldas eilse venelaste õhurünnaku kohta täiesti uut laadi info (1)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Raketirünnaku järel. Ukraina, jaanuar 2024.
Raketirünnaku järel. Ukraina, jaanuar 2024. Foto: STRINGER/REUTERS

Ukraina õhujõudude esindaja väitis veel, et Vene rakettide kvaliteet on tublisti langenud, ehk nad ei suuda mitte kõik ilma segamatagi sihtmärgini lennata, kirjutab Rainer Saks.

Hiina Vabariigi (Taiwan) presidendivalimised võitis võimul oleva Demokraatliku Progressipartei kandidaat Lai Ching-te, kes sai 40% (!) häältest. Hiina RV oli avalikult kutsunud üles tema poolt mitte hääletama.

Hiina pikaajaline tugev sõjaline ja informatsiooniline surve Taiwanile andis tulemuse. Vaevalt et Hiina RV soovis kõige iseseisvumismeelsema kandidaadi võitu, mis küll teeks tugeva sõjalise survega Taiwanile jätkamise veidi lihtsamaks. Hiina RV juhtkonna jaoks oleks olnud oluline näidata, et nad suudavad mõjutada Taiwani-siseseid poliitilisi protsesse. Teisalt on selge, et ka kahe ülejäänud kandidaadi võidu korral ei oleks Hiina RV suutnud sundida peale Taiwanile kiiret poliitilise integratsiooni ning ühinemise protsessi. Võib eeldada, et Hiina RV juhtkond järeldab, et survet Taiwanile on vaja edaspidi tugevdada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles