RAINER SAKS Ukraina president jagas Baltimaade külastamisel uut infot (2)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina 92. brigaadi sõdur valmistab tulistamiseks ette 120-mm moona. 10. jaanuar 2024.
Ukraina 92. brigaadi sõdur valmistab tulistamiseks ette 120-mm moona. 10. jaanuar 2024. Foto: Stringer

Ukraina presidendi visiidi ajal teatas Eesti Vabariigi president, et tema arvates oleks igati kohane rünnata doonoritelt saadud relvadega sihtmärke ka Venemaa territooriumil. Balti riigid on vähesed, kes on Ukraina taotlustega pea kõiges samal lainel. Selles plaanis tunneb Ukraina president end neid riike külastades mugavalt, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ukraina president selgitas pressikonverentsil Tallinnas pikemalt, mispärast oleks vaherahu või paus sõjas kasulik ainult Venemaale ja kahjulik Ukrainale. Presidendi sõnum oli, et Venemaa on oma armeed juba väga oluliselt kurnanud ning nende raskused süvenevad. Vaherahu annaks Venemaale võimaluse oma võimed taastada ning uus rünnak oleks vältimatu.

Kaotuste all pidas Ukraina president silmas eelkõige sõjatehnikat ja kvaliteetsemat osa elavjõust. Lätis esines Ukraina president veel uue sõnumiga, et Venemaa plaanib enne Vene presidendivalimisi märtsis võtta ette ühe tõsisema katse peale tungida, et vallutada mõni asula. Seeläbi loodetakse presidendivalimistel anda sobiv informatsiooniline ja poliitiline kontekst.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles