Vambola Paavo Raudtee anomaalia (5)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Raudtee ülesõidukoht.
Raudtee ülesõidukoht. Foto: Elmo Riig / Sakala

Raudteel peaks ohutusega olema kõik korras, vähemalt siiani arvasime nii, ent võta näpust. Kui mujal Euroopas kasvavad terasteedel kiirused, siis meil need langevad. Igapäevane rongikasutaja ei saa aru, kuidas on võimalik, et eelhoiatuse süsteem rongi lähenemisel ülesõidukohale ei hakka korralikult tööle, imestab ajakirjanik Vambola Paavo.

Eesti Raudtee kinnitusel on esinenud üksikuid juhtumeid, kui sekunditeks puudub kontakt diiselrongi rataste ja rööbaste vahel. Foorid ja tõkkepuud lakkavad mõneks hetkeks töötamast ning pauk võibki rongi ja auto vahel toimuda. Idasuunalises liikluses võtavad nüüd «porgandid» ületuskohtadele lähenedes kiirust maha.

Reisijale tähendab see teeloleku aja pikenemist. Tekib õigustatult küsimus, kuidas ei märgatud olukorda varem ja alles nüüd asuti tegutsema. Mitu korda kuus sõidab kontrollvagun läbi meie terasteed nii Narva kui ka Valga suunal ja keegi ei märka. Avalikkusele serveeritakse asja ootamatu avastusega ja tõdetakse, et asjaolud ei ole selged, mis tingimuste tõttu anomaalia ootamatult tekib ja kohe kaob.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles