KALEV STOICESCU Tere tulemast Eestisse, härra Zelenskõi! Teie sümboliseerite Euroopa vabadust ja ühtsust

Kalev Stoicescu
, Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees (Eesti 200)
Copy
Eesti peaminister Kaja Kallas ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi eelmisel nädalal Žõtomõris antud pressikonverentsil, kus Ukraina riigijuhi käest uuriti samuti kahe riigi abiorganisatsioonide Slava Ukraini ja All For Victory kohta.
Eesti peaminister Kaja Kallas ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi eelmisel nädalal Žõtomõris antud pressikonverentsil, kus Ukraina riigijuhi käest uuriti samuti kahe riigi abiorganisatsioonide Slava Ukraini ja All For Victory kohta. Foto: Mihkel Maripuu

Zelenskõi visiit sümboliseerib Ukraina tänulikkust Eesti panuse eest, kirjutab Kalev Stoicescu (Eesti 200).

Eestisse saabub visiidile meie aja kangelane. Iseseisvust, vabadust, demokraatiat ning Euroopasse kuulumist ihkava Ukraina riigipea. Mees, keda Ukraina rahvas usaldas ja valis ülekaalukalt oma presidendiks aprillis 2019. Ukraina rahvas tegi toona parima valiku, mida Zelenskõi tõestas eriti veenvalt 24. veebruaril 2022 alanud Venemaa täiemahulise vallutussõja ehk agressiooni käigus.

Idanaabri verine tsaar arvas ekslikult, et tema on võitmatu sõjajuht, kes teeb kiire lõpu naaberriigi allumatule «koomikule». Kuid elu ja tegelikud sündmused tõestasid pigem vastupidist. Ukrainlased valdavalt usaldavad oma presidenti ja tema usaldab oma rahvast, sest nende omavaheline suhe ei põhine terroril ja ebaausatel valimistel, nagu Venemaal, vaid ühistel ideaalidel ja parema Ukraina loomise tahtel. «Koomikust» sai päevapealt uskumatult visa ja tugev riigijuht, kuid tema vaenlane Putin tõenäoliselt ei pääse sellest saatusest, mida ta kõige rohkem kardab – olla ühes rivis Venemaa ajalooliste kaotajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles