TÕNU VIIK Soovid uuel aastal Eesti erakondadelt (2)

Tõnu Viik
, Tallinna Ülikooli rektor
Copy
Eesti poliitikute omavahelised isiklikud suhted olid pikka aega paremad, kui avalike diskussioonide põhjal paistis. Nüüdseks ei pruugi nii mõnigi pildilolija enam samas seltskonnas pildile jääda. Erakondade toonased juhid kaks päeva enne märtsivalimisi Kuku Raadios peetud debatil.
Eesti poliitikute omavahelised isiklikud suhted olid pikka aega paremad, kui avalike diskussioonide põhjal paistis. Nüüdseks ei pruugi nii mõnigi pildilolija enam samas seltskonnas pildile jääda. Erakondade toonased juhid kaks päeva enne märtsivalimisi Kuku Raadios peetud debatil. Foto: Konstantin Sednev

Vana aasta lõpus ja uue alguses tehakse plaane ja kaalutakse oma elu suuremate eesmärkide ja väärtuste suhtes. Tehakse lubadusi oma elukorraldust muuta, näiteks otsustatakse hakata tervemaks inimeseks ja selle saavutamiseks võetakse sihiks kaks korda nädalas trennis käia, kirjutab Tallinna Ülikooli rektor Tõnu Viik, kes soovib uueks aastaks kõigilt Eesti erakondadelt vastuseid seni vastuseta jäänud küsimustele.

Sageli jäävad plaanid plaanideks ja elu kulgeb edasi nagu varemgi, aga plaanide tegemine on siiski kena osa meie aastavahetuse rituaalist. See meelestab meid suurematele sihtidele ja paneb oma elu neist lähtuvalt hindama. See on kasulik ja meeliülendav toiming isegi siis, kui midagi ei muutu.

Minu uusaastasoov oleks kuulda samasugust aastavahetuse vaimust kantud sihiseadmist erakondadelt, kes meie elu korraldavad. Suurte sihtide nimetamine võiks meie ilmavaadet valgustada ja ühiskonda liita, isegi kui nende poole tegelikult liikuda ei õnnestu. Ja osalt on mõtteselgus väärtus iseenesest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles