MART RAUDSAAR Selles oleme õnneks Euroopa suurriikidest paremad (1)

Mart Raudsaar
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Tairo Lutter

Ehkki Eestis on probleeme majanduse ja energeetikaga ning maksudki tõusevad, on meil siiski üks vaieldamatult edumeelne valdkond. Tegemist on meie digiriigiga, mille keskmes on isikutuvastus mobiil-ID või ID-kaardiga. Aga märkame seda alles siis, kui ei saa tõhusal ja harjumuspärasel moel asju ajada.

Jaanuaris 2020 käisin Hispaanias oma sealse panga kontoris ning sulgesin enda Eesti ettevõtte Hispaania konto, kuna seda polnud enam vaja. Kuid mingil arusaamatul põhjusel sulges pank sealhulgas kogu minu internetipanga juurdepääsu, mida märkasin alles siis, kui Covid juba märatses ning rahvusvaheline liiklus oli blokeeritud. Ainsa toimiva lahendusena suutis pank mulle välja pakkuda variandi, et tuleksin internetipanga taasavamiseks kohale. Aga kuidas küll? Mul jäi üle üksnes saata raha «pimesi» kontole ja loota, et sellest otsekorraldusteks jätkuks. Jõudsin pangakontorisse alles juunikuu lõpus.

Teine näide. Kandsin selle aasta juulis tavapärasel moel laenumakse Hispaania kontole ning mõne aja pärast tuli see mulle Eesti panka üllatuslikult tagasi. Vahepeal oli minu konto suletud, kuna olin jätnud esitamata rahapesuvastase võitluse jaoks vajalikke dokumente. Aga esitamata jäid need seetõttu, et mu eelmises elukohas visati ilmselt kõik minu nimele tulnud panga kirjad minema, kuid millegipärast polnud ma saanud mingit elektroonilist teavitust, et selliseid dokumente oleks vaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles