ERKKI KOORT Washington näib muretsevat rohkem Moskva rahutuste kui Kiievi okupeerimise pärast (42)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Ukraina abistamine on osalt takerdunud USA poliitika keerdkäikudesse ja osalt seotud hirmuga Venemaa tuleviku pärast. Tegelikult ei ole mitte mingit vahet selles, mis põhjusel relvad rindele ei jõua, sest tagajärjeks võib olla ikkagi kollaps.
Ukraina abistamine on osalt takerdunud USA poliitika keerdkäikudesse ja osalt seotud hirmuga Venemaa tuleviku pärast. Tegelikult ei ole mitte mingit vahet selles, mis põhjusel relvad rindele ei jõua, sest tagajärjeks võib olla ikkagi kollaps. Foto: Sarah Silbiger / REUTERS / Scanpix

Venemaa agressioonisõda Ukrainas on jõudnud kriitilisse faasi, sest omavahelised erimeelsused takistavad Kiievi toetamist vajalikus mahus, kirjutab Postimehe ja sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Kui Venemaa 24. veebruaril 2022 Ukrainat täiemahulise sõjategevusega ründas, hakkas läänemaailm suhteliselt kiiresti koonduma ning järk-järgult suurenes ka toetus. Enne seda olid aidanud surmava relvastusega vaid vähesed riigid, Eesti oli üks esimesi.

Vaikselt hakkasid jõudma kohale relvasüsteemid, mis teevad ukrainlaste käes väga head tööd, kuid mida on siiski vähe ning osa ründerelvastuse puhul on läänel jätkuvalt kramp.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles