RIINA SOLMAN Russki Miril püsiv Tallinna võimupirukas maitseb sotsidele ikka veel magus (31)

Riina Solman
, Isamaa Tallinna piirkonna juht
Copy
Sotsiaaldemokraadid. Abilinnapea Madle Lippus, linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski ja Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets.
Sotsiaaldemokraadid. Abilinnapea Madle Lippus, linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski ja Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets. Foto: Kermo Benrot

Kui Keskerakonna pereheitmise tagajärjena loodetakse näha doominoefekti, mille ühe kivina langeb Tallinna keskerakondlik linnavõim, siis kahjuks seda niipea ei juhtu, tõdeb Isamaa Tallinna piirkonna juht Riina Solman.

Nii on väljendanud pärast keskerakondlaste Sotsiaaldemokraatidega liitumist Jevgeni Ossinovski ja Tallinna piirkonna vastne juht Madle Lippus. Venestumise rajal liikunud linnavõim sõltub suuresti Tallinna mägedel elavate venekeelsete linlaste häältest. Pole saladus, et paljud neist elavad Russki Miri mõjuväljas.

Russki Mir ei tähendagi otseselt rahvusküsimust, vaid suhtumist. Vene emakeelega inimesi jagub esindama iga poliitilist maailmavaadet ja see pole üldsegi nii oluline küsimus, kui Mihhail Kõlvart üritab näidata. Russki Miri maailmavaate sisu on muus. Selle sisu on suurvene šovinism ja väljendub näiteks Nõukogude korra ülistamises.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles