Vereloigus paljastaja

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonīds Jākobsons
Leonīds Jākobsons Foto: Erakogu

Kolmapäeval mainis läti ajakirjanik Leonīds Jākobsons ühe intervjuu käigus, et saab korrapäraselt ähvardusi, pealekauba olevat tema mõrva eest välja pandud 20 000 eurot.


Päeval hiljem vaatas Riia kesklinnas asuva korterelamu trepikoja põrandalt vastu suur vereloik: nimelt olid tundmatud, kuid väidetavalt vene keelt kõnelnud kurjategijad Jākobsonsile kallale tunginud, teda peksnud ja gaasipüstolist pähe tulistanud.

Kahtlusaluseid jagub, sest mees töötas salajaste dokumentide paljastamisega tegelevas portaalis, tuues muu hulgas avalikkuse ette Riia linnapeale Nils Ušakovsile kuulunud elektronposti.

Kuigi ka Jākobsonsi kolleegid on möönnud, et tema töömeetodid on vahel kaheldavad, oli rünnak täiesti pretsedenditu nähtus. Meetodid meetoditeks, aga kui poleks valgustkartvaid tegusid, poleks vaja ka paljastajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles