SERGEI METLEV Kõlvart süüdistab eestlasi rahvusvihas, kuid tema krahhi taga on midagi muud (27)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Lilled Kõlvartile. 10. septembril võttis Mihhail Kõlvart (vasakul) Jüri Rataselt Keskerakonna esimehe koha üle. Edasist me juba teame.
Lilled Kõlvartile. 10. septembril võttis Mihhail Kõlvart (vasakul) Jüri Rataselt Keskerakonna esimehe koha üle. Edasist me juba teame. Foto: Dmitri Kotjuh

Keskerakond jookseb tuntud eesti emakeelega poliitikutest tühjaks. Selle taga on nii uue esimehe oskamatus, tema vastaste huvid kui ka tõsine väärtuskonflikt, mida Kõlvart üritab varjata, loopides süüdistusi rahvusvihas, kirjutab Sergei Metlev, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja.

Mihhail Kõlvart on sportlasena tavaliselt säilitanud külma närvi. Aga vaadates teda neljapäevasel erakorralisel pressikonverentsil sai selgeks, et närvid on ikkagi läbi. Ta ütles ajakirjanikele ja avalikkusele, et «peamine etteheide mulle on see, et ma ei ole piisavalt eestlane» ja võrdles enda olukorda USA rassismikontekstiga.

Selle taga on püüd äratada inimestes valehäbi, viidata diskrimineerimisele või lausa rassismile. Teisisõnu, juhtida tähelepanu eemale tegelikest krahhi põhjustest. Arenev olukord kahandab Keskerakonna rolli Eesti saatuse kujundamises ning asetab teda vene partei nišši, seejuures väga paljud vene emakeelega valijad ei taha sellist erakonda valida, sest see lõhnab minevikutolmu järele. Tallinnas aga kasvab nüüd surve sotsiaaldemokraatidele lõpetada Kõlvarti Keskerakonna toetamine.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles