RAINER SAKS Ukraina edukad rünnakud Belgorodis ja Sevastopolis. Korea poolsaare pinged kerisid lakke

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukrainlaste viimane õhurünnak Belgorodile. Foto avaldatud 5. jaanuaril 2023.
Ukrainlaste viimane õhurünnak Belgorodile. Foto avaldatud 5. jaanuaril 2023. Foto: BELGOROD MAYOR VALENTIN DEMIDOV / via REUTERS

Ukraina andmetel tabati Sevastopoli juures Vene armee suuremat juhtimispunkti ning lisaks ühte õhutõrjekompleksi. Õhtul toimus Ukraina teine õhurünnakute laine Krimmis, kirjutab Rainer Saks.

USA rahvusliku julgeoleku nõukogu kõneisik admiral Kirby teatas eile, et Põhja-Korea on juba tarninud Venemaale ballistilise lennutrajektooriga rakette ning Venemaa on neid ka kasutanud rünnakutes Ukrainale. Hiljem meedias levinud materjalid osundavad, et neid rakette on kasutatud Harkivi ründamisel viimaste nädalate jooksul.

Kirby teatas, et Venemaa üritab osta samalaadseid rakette ka Iraanilt. Kuna Venemaal ei jätku keskmise tegevusraadiusega rakette ning Ukraina vastu suudetakse korraldada suuri rünnakuid vaid üksikutel päevadel, on selge, et Venemaa üritab neid suurtes kogustes juurde hankida. Nagu varemgi mainitud, on Põhja-Korea, Iraan ja Hiina ainukesed kohad, kust neid on võimalik arvestataval hulgal tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles