REIN RUUTSOO Küünilise Kõlvarti ja Keskerakonna tee hävinguni (3)

Rein Ruutsoo
, emeriitprofessor
Copy
Ratas on juba allkirjastanud linnapea umbusalduse algatamise ja ilmselt hääletab Kõlvarti tagasiastumise poolt, tehes temast juhtunu süüdlase.
Ratas on juba allkirjastanud linnapea umbusalduse algatamise ja ilmselt hääletab Kõlvarti tagasiastumise poolt, tehes temast juhtunu süüdlase. Foto: Mihkel Maripuu

Mis laadi «ühtse rahva» («единую нацию») konsolideerimisest saab juttu olla, kui suur osa, kui mitte enamik venekeelseist toetas, kuigi vaikimisi – ja selles on Kõlvarti parteil suured teened – Venemaa agressiooni, kirjutab Rein Ruutsoo.

Ligi neli kuud vajas Mihhail Kõlvart, et võtta avalikult kõneks oma visioonid, st kõnelda sellest, mis innustasid teda partei tüüri haarama. Selle sammu põhjused olid kaugele näha. Kõlvart ei saanud mitte tajuda, et Ukraina avaliku ründamise järel ei ole Ratase tiib enam valmis Putini Venemaa poliitikat tingimusteta kaitsma.

Ratase meeskond omalt poolt tajus, et kiidetud «osava mängu» – venelastele «ühte tõde», eestlastele «teist tõde» – jätkamine ähvardab nüüd juba Eesti huvide saatusliku reetmisega ja parteile isolatsiooniga. Kõlvartile kui Putini Venemaa ordenitega autasustatud «Venemaa maailma» eestkõnelejale, ei jäänud tema missiooni haprus koitmata.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles