Mis Belgorodis juhtus ja kas veri jõuab Venemaa tänavatele? (14)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Venemaa üritab kindlasti Belgorodi rünnakuid kasutada oma postissioonide tugevdamiseks kodu- ja välismaal. Ilmselt suurendab see venelaste koondumist Putini taha ning ka välispoliitiliselt näidatakse ennast ohvrina.
Venemaa üritab kindlasti Belgorodi rünnakuid kasutada oma postissioonide tugevdamiseks kodu- ja välismaal. Ilmselt suurendab see venelaste koondumist Putini taha ning ka välispoliitiliselt näidatakse ennast ohvrina. Foto: RUSSIAN EMERGENCIES MINISTRY/via REUTERS

30. detsembril 2023 plahvatasid pommid Venemaa linna Belgorodi tänavatel. See on esimene taoline rünnak selles sõjas. Mida me hetkel teame ning milline on prognoos, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Viimaste päevade jooksul on Venemaa argessioonisõjas Ukraina vastu toimunud väga märgilised sündmused. Ukraina suutis teisipäeval hävitada suure Venemaa dessantlava Krimmis. Selle vastureaktsioonina alustas Venemaa julgeolekuteenistus FSB kolmapäeval suurt spioonide tabamise operatsiooni. Teravik oli tuvastada, kes lekitas Ukrainale andmed laeva asukoha osas ning samuti jahiti neid, kes sündmust sotsiaalmeedias jagasid. See viimane osa meenutab pisut KGB käitumist Tallinnas 1980-ndatel, kui tehti kõik selleks, et leida viimane kui foto põlenud Niguliste kirikust.

Midagi pole parata, kõik märgid näitavad, et ainsaks võimaluseks suurem muutus tuua, on kanda sõjategevust järjest rohkem agressori territooriumile.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles