ANASTASSIJA TIDO Korruptsioon ei mõjuta ukrainlaste kaitsetahet. Probleem on mujal (4)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Ukraina relvajõudude ülemjuhataja kindral Valeri Zalužnõi (paremal) ja president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina relvajõudude ülemjuhataja kindral Valeri Zalužnõi (paremal) ja president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Ukrainian Presidential Press Off

Kaks aastat kestnud sõda Ukrainas on ajakirjanikele ja ekspertidele pidevaks analüüsiobjektiks. Samas on mitmed teemad aasta lõpu poole hoogustunud. Minu meelest käsitleme mõningaid Ukraina probleeme spetsiifilistena, kuid tegelikult on need universaalsed ja me peaksime nendega ka arvestama, leiab ajakirjanik Anastassija Tido.

Esimene probleem on mobilisatsioon. Hiljuti kuulasin raadiost kolleege, kes ütlesid, et praegu on vähe vabatahtlikke, kes on valmis Ukraina võidu nimel «müüridest läbi minema», samal ajal sundmobiliseeritud inimesed ei ole motiveeritud võitlema ja rinne seisab. Kolleegi hinnangul mõjuvad nende motivatsioonile eriti halvasti esilekerkinud korruptsioonijuhtumid ja patriotismist enam ei piisa.

Ma ei nõustu väitega, mis käsitleb korruptsiooni mõju patriotismile ja sõjaväeteenistuse soovile. Need asjad ei ole omavahel eriti seotud, pole tähtis, kui ilmne see ka ei tunduks. Loen sageli sotsiaalvõrgustikust sõdivate inimeste kohta. Jälgin pidevalt Ukraina ühiskonnas käivat sisearutelu mobilisatsiooni teemal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles