ANALÜÜS Kas Lääs on valmis mittetunnustama Venemaa 2024 «presidendivalimisi»? (10)

Erkki Koort
, Julgeolekuekspert
Copy
Kuigi Venemaa valitseja soovib näidata ennast jõuliselt, pole tegelikkus alati selline. Tema soov valitsusaega iga hinna eest pikendada toob kaasa võltsimisi ja õigusrikkumisi.
Kuigi Venemaa valitseja soovib näidata ennast jõuliselt, pole tegelikkus alati selline. Tema soov valitsusaega iga hinna eest pikendada toob kaasa võltsimisi ja õigusrikkumisi. Foto: Alexei Druzhinin / RIA Novosti / Kreml / AP / Scanpix

Praeguse seisuga ei ole kahtlustki, et järgmise aasta märtsis pikendatakse praeguse Venemaa valitseja Vladimir Putini ametiaega. Siiski on õhus küsimusi, mis praegusel hetkel Kremli režiimi ei väära, kuid esitavad sellele ebamugavaid väljakutseid, kirjutab Postimehe ja Sisekaitseakadeemia julgeolekuekspert Erkki Koort.

Kuigi juba ammu oli selge, et Putin kavatseb edasi valitseda ka peale oma «ametiaja» lõppu 2024. aastal, tõrjuti seda tüüpi küsimusi kuni detsembri alguseni. 8. detsembril osales Putin tseremoonial, millel anti üle Venemaa kangelase aumärke. Loomulikult oli äärmiselt sobilik, et just üks «kangelane» esitab palve vormis küsimuse Putini jätkamise osas. Selleks ajaks oli määratud kindlaks «valimispäevad» ja umbes kolm kuud enne oligi sobilik hetk oma võimulejäämisest teatada.

Keegi «alternatiiviks» kindlasti tuuakse, aga nähtavasti ei ole nendeks Girkin ega Duntsova, sest määramatuse risk on liiga suur.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles