RAINER SAKS Kolme kõige moodsama ründelennuki kaotamine on Venemaale suur tagasilöök (11)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Venemaa Suhhoi Su-34 ründelennukid ning Suhhoi Su-30M ja Suhhoi Su-35 hävituslennukid lendavad treeninglennul üle Moskva Punase väljaku.
Venemaa Suhhoi Su-34 ründelennukid ning Suhhoi Su-30M ja Suhhoi Su-35 hävituslennukid lendavad treeninglennul üle Moskva Punase väljaku. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Scanpix

Venemaa on viimastel kuudel üritanud aktiivselt rünnata Ukraina lennuväe positsioone. Kuna Ukraina ise kasutab praegu lennuväge väga tagasihoidlikus ulatuses, on Vene armee pingutused suunatud pigem sellele, et takistada Ukrainale F-16 hävitajate üleandmist.

Ukraina õhuvägede juhataja teatas eile, et Ukraina õhutõrje hävitas kolm Vene ründelennukit Su-34. Lennukid tulistati alla okupeeritud Ukraina lõunapiirkonnas, kus neid on kasutatud Dnepri idakaldal paiknevate Ukraina sillapeade ründamiseks nn planeerivate pommidega.

Kuna Vene armee ei ole suutnud Dnepri piirkonnas üles ehitada korralikke suurtüki positsioone, oli lennuväe kasutamine nende jaoks oluline kompensatsioon Ukraina vägede tõrjumisel.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles