RIINA SOLMAN Sel nädalal saavutas riigikogu ühtsuse, mida ei mäletagi (6)

Riina Solman
, Isamaa aseesimees
Copy
Selle nädala teisipäeval tegime riigikogus avalduse Iisraeli rahva ja riigi toetuseks, millega mõistsime hukka Hamasi terrorirünnakud ja Hamasi alustatud sõja Iisraeli vastu.
Selle nädala teisipäeval tegime riigikogus avalduse Iisraeli rahva ja riigi toetuseks, millega mõistsime hukka Hamasi terrorirünnakud ja Hamasi alustatud sõja Iisraeli vastu. Foto: Konstantin Sednev

Eesti Vabariik kirjutas end kuldsete tähtedega juudi rahva ajalukku, kui võimaldas 1926. aastal esimese riigina maailmas juudi rahvale kultuurautonoomia, osundab Riina Solman (Isamaa) ja toob esile teisipäevase Iisraeli toetuseks tehtud ühisavalduse ühtsust.

Selle nädala teisipäeval tegime riigikogus avalduse Iisraeli rahva ja riigi toetuseks, millega mõistsime hukka Hamasi terrorirünnakud ja Hamasi alustatud sõja Iisraeli vastu. Riigikogu liikmed taunisid igasugust vägivalda kõigi tsiviilelanike suhtes. Avalduse poolt hääletas 78 riigikogu liiget, vastu ei olnud ühtegi, hääletamata jättis vaid 11 liiget, kellest osa ei saanud füüsiliselt kohal viibida.

Sellist üksmeelt esineb riigikogus viimasel ajal harva. Võime tunda uhkust, et parlamendis valitseb Iisraeli küsimuses konsensus. Meie kindlameelsus annab positiivse signaali nii Iisraeli riigile kui kohalikule juudi kogukonnale, kes on olnud Eesti riigi suhtes alati toetavad. Samuti näitab meie ühtsus, et vasakliberaalne kisakoor ei oma Eestis kaalu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles