Andrei Kuzitškin Putini võitlusel LGBT inimestega on praktilised eesmärgid (5)

Andrei Kuzitškin
Copy
Aktivistid avaldamas meelt LGBT liikumise keelustamise vastu Vene saatkonna ees Belgradis.
Aktivistid avaldamas meelt LGBT liikumise keelustamise vastu Vene saatkonna ees Belgradis. Foto: ANDREJ CUKIC/EPA

LGBT vastu võitlemise lipu all juhib Venemaa president Vladimir Putin pealetungi isikuvabadustega harjunud Z-generatsioonile, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Teatavasti vaatas Venemaa ülemkohus 30. novembril 2023 läbi justiitsministeeriumi taotluse tunnistada «rahvusvaheline LGBT-liikumine ekstremistlikuks organisatsiooniks» ja rahuldas selle. Kõikide LGBT kogukonnaga seotud struktuuride tegevus Venemaal on nüüdsest keelatud. Tõenäoliselt on see 2013. aastal alaealiste seas «geipropaganda» keelustamisega alanud draama lõppvaatus. 2022. aasta detsembris laienes see keeld Venemaa täiskasvanud elanikkonnale. 2023. aasta juulis keelustati Venemaal soovahetus.

Ja nüüd võib igat Venemaa kodanikku või välismaalast, kelle puhul märgatakse sümpaatiat LGBT vastu, äärmuslaseks tunnistada ja pikaks ajaks vangi mõista. Kuid veel mitte väga kaua aega tagasi rääkis Venemaa president Vladimir Putin seksuaalvähemuste võrdsetest õigustest. Mis juhtus? Toimuva olemuse mõistmiseks tuleb pöörduda ajaloo poole.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles