VIKTORIA LADÕNSKAJA-KUBITS Eesti poliitilise süsteemi suurim viga (18)

Viktoria Ladõnskaja-Kubits
Copy
Heitunud poliitik ürgmetsas. Raivo E. Tamme kehastataval riigikogulasel Aadu Kägul filmi loojate sõnul reaalses elus prototüüpi pole, pigem on tegemist koondkujuga.
Heitunud poliitik ürgmetsas. Raivo E. Tamme kehastataval riigikogulasel Aadu Kägul filmi loojate sõnul reaalses elus prototüüpi pole, pigem on tegemist koondkujuga. Foto: Allfilm

Kui tajud praeguse riigikogu koosseisu tegevuse tasalülitamist nii opositsiooni kui ka koalitsiooni poolt, siis paratamatult tekib küsimus, kuidas me oma poliitilise kultuuriga oleme siia jõudnud? Põhjusi on mitmeid, kuid on ka mitu juurt, mida tavaliselt tähele ei panda, kirjutab kolumnist Viktoria Ladõnskaja-Kubits.

Viimaste valimiste ajal pika plaani jutuga tulnud Eesti 200 aimas tegelikult suurt poliitilist kriisi – pikemaajalise riikliku visiooni puudumist ja selle sõnastamise vajadust. Teine asi, et nende pikk plaan ise osutus praktikas lahenduste leidmise uduseks jutuks, kuid algne probleem oli tabatud õigesti ja see on erakondadeülene: visioonidest on üleval puudu, visionääre napib, ning üldine poliitikute kvaliteet aina kukub.

Kui pikk plaan on juba ellu viidud

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles