MEELIS OIDSALU Eesti lähisuhteterroristid kuuluvad Euroopas esiviisikusse (1)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu Foto: Mihkel Maripuu

Teiste Ida-Euroopa riikidega võrreldes on Eesti lähisuhtevägivalla debatt oluliselt avatum ning ametlik statistika usaldusväärsem. Küll aga peetakse peresisest vägivalda ikka veel perekonna siseasjaks. Perevägivallatsejad on üldsusele edukalt maha müünud mõned vägivalda õigustavad vanasõnad. Aeg on nende korrutamisest loobuda, leiab toimetaja Meelis Oidsalu.

Kujutage ette, kui mõnes ajalehetoimetuses või politseijaoskonnas töötaks inimene, kes kuulub mõnda terrorivõrgustikku. Me eeldaks, et see inimene isoleeritakse ühiskonnast kiiresti ning tehakse kiiresti kõik võimalik ohvrite abistamiseks või ohtude kõrvaldamiseks.

2021. aastal esietendus Ugala teatris pooldokumentaalne lavastus «Kui sa tuled, too mul lilli», mil räägib loo ühe Eesti kultuurinimeste peres aset leidnud suhtesadismist.
2021. aastal esietendus Ugala teatris pooldokumentaalne lavastus «Kui sa tuled, too mul lilli», mil räägib loo ühe Eesti kultuurinimeste peres aset leidnud suhtesadismist. Foto: Maris Savik, Silver Kaljula/Ugala Teater
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles