PAVEL SOBOLEV EKRE ei taha tunnistada, et Ukrainat aidates aitame automaatselt Eestit (28)

Pavel Sobolev
, Rus.Postimehe ajakirjanik
Copy
13. detsembril purunesid selle 71-aastase kiievlase korteriaknad Venemaa raketirünnaku tõttu. Venemaa jätkab oma barbaarset rünnakut ja jõulurahu loota pole.
13. detsembril purunesid selle 71-aastase kiievlase korteriaknad Venemaa raketirünnaku tõttu. Venemaa jätkab oma barbaarset rünnakut ja jõulurahu loota pole. Foto: REUTERS / Sergiy Karazy

EKRE seostas parlamendis obstruktsioonist loobumise võimaluse nõudega, et koalitsioon keelduks riigikogus edendamast mõningaid Ukrainale abi andmisega seotud eelnõusid. Lisaks esitasid EKRE juhid väiteid, mille kohaselt Kaja Kallase valitsuse Ukraina-poliitika ohustab Eesti enda julgeolekut, kuna väidetavalt andis Eesti Ukrainale liiga palju oma relvi. Ajakirjanik Pavel Sobolev kinnitab, et aktiivne toetus Ukrainale jääb Eesti jaoks parimaks võimaluseks oma suveräänsust kaitsta.

Kolmapäeval, 13. detsembril teatas EKRE koalitsioonierakondade fraktsioonidele, et nad on valmis pehmendama oma obstruktsioonilist tegevust parlamendis, vastutasuks selle eest kutsus Martin Helme erakond koalitsiooni loobuma kahest parlamendis arutusel olevast eelnõust. Väga silmatorkav oli asjaolu, et jutt on dokumentidest, mis puudutavad mitte sise-, vaid välispoliitilisi küsimusi – jutt on Eesti osalemisest mitmesugustes Ukrainale finantsabi andmise mehhanismides.

Enne kui EKRE selle algatuse välja kuulutas, tehes seda oma kõige mõjukamate isikute suu läbi, kujundati avalikkuse meelsust meedia kaudu; nii praegune kui ka eelmine erakonna esimees, seega nii Martin kui ka Mart Helme avaldasid arvamusloo, milles pühendasid palju ruumi Kaja Kallase valitsuse Ukraina-poliitika laitmisele, kuna see kahjustavat Eesti huve.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles