MAREK STRANDBERG Kui Venemaa võidab sõja... (2)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
29.12.2021, Tallinn
Postimehe töötaja. Marek Strandberg
Foto Mihkel Maripuu, Postimees FOTO: Mihkel Maripuu
29.12.2021, Tallinn Postimehe töötaja. Marek Strandberg Foto Mihkel Maripuu, Postimees FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

...oleks see ilmselt ebameeldiv üllatus ja maailmakorda väänav geopoliitiline muutus. Samas: maailm toimib paljuski kahjuks venelaste sõjapidamist ulatuslikult toetavalt.

Isegi üleilmne kliimakoosolek Dubais on ladunud oma kivid Vene võidu võimalikku müüri, jäädes nafta asjus sisutult tagasihoidlikuks. Ehkki mainitakse, et taastuvenergia asjas on soov toetada kasvu, on COP28 lõppdokumendis fossiilkütustest loobumise kohta deklareeritud neist «eemaldumist».

Uudistes särab COP28 presidendi nägu naftadollarite jätkuva voo pärast rõõmustavana, sest kliimakonverentsi peamine eesmärk on ju täidetud: äri jätkub. Sellega jätkub ka rahavool Vene sõjamasina ülalpidamiseks, sest iga Venemaalt pärit süsinikuaatom, mis jõuab kus tahes kohta maailmas, toob tagasi raha – tõsi, küll vaid väikese kübeme iga aatomi kohta, aga neid süsinikuaatomeid on tegelikult nii palju, et mustab. Just selliselt loodud «must luik» oleks ka Venemaa võit Ukraina sõjas.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles