AIMAR ALTOSAAR Ohtlik ärplemine ja kius põrguväravate ees (6)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
08.12.2023, Tallinn Riigikogu eriistung riigieelarve vastuvõtmise teemal. Pildil keskel Maris Lauri (RE) ja Helle-Moonika Helme (EKRE). Foto Tairo Lutter, Postimees FOTO: Tairo Lutter
08.12.2023, Tallinn Riigikogu eriistung riigieelarve vastuvõtmise teemal. Pildil keskel Maris Lauri (RE) ja Helle-Moonika Helme (EKRE). Foto Tairo Lutter, Postimees FOTO: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter

Samal ajal kui idanaaber käitub üha agressiivsemalt, jätkub meie sisepoliitikas arulage kätš, kirjutab ajakirjanik Aimar Altosaar.

Eesti rõhutab igal pool Euroopas, et Venemaa on oht ning tuleb end kokku võtta, kuid sisepoliitiliselt me nende sõnade järgi ei käi. Siin ei toimu ju mingi morsipidu, vaid poliitilise mängurluse pillerkaar, tõeline pidu katku ajal. Valitsuskoalitsioonil on olnud valijate antud mõjusa mandaadi toel võimalus navigeerida eesti ühiskond kriisidest läbi ning tugevdada sidusust ja vastupanuvõimet idast lähtuvatele ohtudele.

Kuid koalitsioon nagu arvaks, et kaitsekulude kasvatamisest üle kolme protsendi sisemajanduse kogutoodangust (SKT) piisabki oma julgeoleku kindlustamiseks. See annaks justkui blankoveksli hulgimaksutõusuks, kärbeteks kõigis teistes elulistes valdkondades, et ellu viia vaid üks Reformierakonna suur lubadus – maksuküür ära kaotada. Kas tõesti keegi arvab, et selle Isamaa, Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide valitsuse kehtestatud ebardliku astmelise tulumaksuvariandi tagasikeeramine aitab meil praegu vastu panna sõjaohule ja ületada majanduskriis?

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles