ARGO LUUDE Uus jäätmereform haiseb rohepesu järele (11)

Argo Luude
, Tallinna linnavolikogu liige (Isamaa)
Copy
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tõde on, et väliselt võib see suure reformina paista, kui omavalitsus hakkab prügiveo eest arveid saatma ja korraldab senise ühe riigihanke asemel neid kümmekond, aga sisus on tegu ju vaid tehniliste detailidega, leiab Tallinna linnavolikogu liige Argo Luude (Isamaa).

Kavandatavat jäätmereformi analüüsides tuleb meelde vana hea nõukaaegne anekdoot. Nimelt oli üks üksik vanur, kellel oli laudas siga just nii suureks söödetud, et oli aeg notsu lihaks teha. Kuna ta ise sellega hakkama ei saanud, kutsus ta appi vaprad pioneerid. Need tulidki kohale, punarätid kaelas ja pilotkad peas, saluteerisid vanurile ja läksid lauta toimetama. Laudast kostis küll sea, küll timurlaste kisa. Kui juba jupp aega mööda oli läinud, tulid räsitud pioneerid laudast välja, saluteerisid ja teatasid: «Seltsimees vanainimene, kuna meil siga tappa ei õnnestunud, siis andsime talle vähemalt korralikult peksa!»

Riik plaanib hellitava nimega jäätmereformi, mis pidavat meid päästma euroliidu trahvidest, sest Eesti pole suutnud piisavalt jäätmeid ringlusse võtta. Kogu reformi sisu paistab olevat selles, et arved saadab kliendile kohalik omavalitsus ja viimase käest tuleb edaspidi ka prügikonteiner osta.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles