Elen Eensaar Eesti tööandjad ei oska inimlikult koondada

, Manpower Eesti personalipartner
Copy
Mõnigi tööandja suhtub koondamisse liiga kergekäeliselt – töötukassa on ju olemas.
Mõnigi tööandja suhtub koondamisse liiga kergekäeliselt – töötukassa on ju olemas. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Koondatu lahkub tihti kibedus kurgus, kuigi seda ei soovinud sugugi tööandja, kellel lihtsalt nappis oskusi tuge pakkuda. Nii järeldas oma magistritöös Manpower Eesti personalipartner Elen Eensaar.

Koondamiste arv on suur ja näitab tõusutrendi. Paradoksaalsel kombel just sel ajal, kui tööandjatel oleks vaja professionaalset tuge koondamiste tegemiseks, ei kipu selleks jaguma ressursse, sest aega ja raha on niigi vähe. Nii lahkubki koondatu tihti kibedus kurgus, kuigi see polnud sugugi tööandja soov – tal lihtsalt nappis oskusi tuge pakkuda.

Minu magistritööks tehtud uuring kinnitas, et koondatud tunnetavad selgelt koondamisprotsessi kehva ettevalmistust ja mõnikord ka ebaprofessionaalsust. Koguni 80 protsenti küsitletud koondatutest märkis, et ei saanud tööandjalt mingit tuge, neist omakorda 71 protsenti oleks seda soovinud. 90 protsenti vastanutest ütles, et koondamisele ühtegi alternatiivi ei pakutud. Enamasti tulid koondamised inimeste jaoks üllatusena, eriti juhul, kui seda tehti päeva pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles