Rainer Saks Putini nii varajane avaldus üllatas (3)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Venemaa president Vladimir Putin vastas ilmselt näiliselt juhuslikult jaatavalt küsimusele, kas kandideerib ametisse tagasi.
Venemaa president Vladimir Putin vastas ilmselt näiliselt juhuslikult jaatavalt küsimusele, kas kandideerib ametisse tagasi. Foto: VALERIY SHARIFULIN / SPUTNIK/KREMLIN POOL / EPA / Scanpix

Putin püüab valimiskampaanias tõenäoliselt keskenduda reakodanike toimetulekule ja sõjateemat võimalikult vältida, kirjutab julgeolekuanalüütik Rainer Saks.

Eile toimus Kremlis Venemaa kangelaste päeva tähistamise üritus, mille käigus vastas Venemaa president ühe osaleja küsimusele presidendiks kandideerimise kohta jaatavalt. Pealtnäha üsnagi möödaminnes. Enne seda oli presidendi administratsiooni pressiesindaja esinenud pikema mõtisklusega, kus ta arvas, et president teatab oma kandideerimisest vastavalt oma äranägemisele ja vihjates pigem kaugemale tulevikule. Vaevalt küll, et tänane teade spontaanne oli, sest eelnevatel päevadel oli kindlaks määratud presidendi valimiste toimumise kuupäevaks 17. märts ja ühtlasi anti teada, et hääletamine kestab kolm päeva.

Venemaa president ei jätnud seega rohkem aega spekulatsioonideks. Näis, kas ta loobub oma kandideerimise kohta eraldi avalduse tegemisest või keskendub tema kampaania rohkem vabas vormis aruteludele riigi tuleviku üle. Eilse põhjal võib järeldada, et soov on keskenduda Venemaa reakodanike toimetulekule. Seni märgata olnud info viitab soovile vältida võimalikult palju sõja teemat ehk irduda tegelikkusest ja luua üsnagi irrelevantne arutelude keskkond Venemaa helgest tulevikust. Võimalik, et selles osas on tehtud veidi korrektiive, kuna kandideerimine tehti teatavaks üritusel, kus autasustati Ukraina sõjas osalejaid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles