AIVO LILL Reformierakonna kättemaks (34)

Aivo Lill
, matemaatik (EKRE)
Copy
Oravatel on praegu kiired ajad.
Oravatel on praegu kiired ajad. Foto: Karl Adami

Kui vaadata tänast poliitilist olukorda, tundub minule, et kogu protsessi juhib Reformierakonna kättemaksusoov kõigile, kes on julgenud neid kuidagi eirata. Reformierakonda on ennegi ülbuses süüdistatud, aga minu arust on Kaja Kallas toonud erakonnale sellise uue käitumisjoone, et juba nende mittearmastamine toob kaasa karistuse, rääkimata neile milleski vastuhakkamisest, kirjutab matemaatik Aivo Lill (EKRE).

Vaatame lähemalt. Jüri Ratase esimene valitsus tegi «maksuküüru». Majandusteadlane Heido Vitsur on öelnud, et mingit küüru pole tegelikult olemas, see on lihtsalt otsitud kõlav nimetus. Igatahes tegi selle maksumuudatuse Keskerakond ilma Reformierakonna heakskiiduta ja nüüd oli aeg Keskerakonnale koht kätte näidata. Mis siis, et maailm on täis pingeid ja Eesti majanduses valitseb suur langus ning seetõttu oleks vaja hoida stabiilsust, aga kättemaks on kõigest kõige tähtsam motiiv.

«Maksuküüru» kaotamine toob aga kaasa eelarvesse 400–500 miljonilise augu ning seda asuti täitma igasugu uute maksude ja maksutõusudega. Soov Keskerakonnale igal juhul kätte maksta on tekitanud majanduses suure segaduse ja ebakindluse ning kõige viletsama majandusolukorra Euroopas. Endine pankur Indrek Neivelt on öelnud, et valitsusel oleks olnud väga lihtne mitte midagi teha ja Eesti olukord oleks palju parem kui nüüd, kus on hakatud ägedalt muudatusi tegema.

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles