Krister Kivi Sõnumisuunajate inglilaul jääväljade kohal

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Lugejate fotod Tallinna hooldamata kõnniteedest.
Lugejate fotod Tallinna hooldamata kõnniteedest. Foto: Erakogu

Pealinna suhtekorraldajate hiigelarmee silub ilusaks karmi tegelikkust, nii nagu tegi Rahva Hääl nõukaajal, kirjutab ajakirjanik Krister Kivi.

On küll külm, kuid eelmisel nädalal põhjustas Isamaa poliitik Tõnis Palts sotsiaalmeedias tulise tormi. Ta avalikustas oma erakonnakaaslase avastuse, millega aga iga huviline aadressilt teele.tallinn.ee leitava dokumendi «Tallinna linna ametiasutuste struktuur ja teenistuskohtade koosseis alates 1. jaanuarist 2024» abil isegi tutvuda võib. Nimelt on Tallinna linnas tervelt 80 palgalist töökohta erinevatele turunduse projektijuhtidele, pressiesindajatele, ristmeedia arendusjuhtidele, sisekommunikatsiooni juhtidele, sotsiaalmeedia juhtivspetsialistidele, avalike suhete nõunikele ja reporter-toimetajatele. Linn on otsekui üks suur meediaväljaanne või pigemini – võttes arvesse linna sõnumite kallutatust – hiiglaslik PR-agentuur, mille ülesandeks on laita oponente ja kiita üles oma ettevõtmisi.

Mõnes mõttes meenutavadki näiteks kesklinna elanikele regulaarselt postkasti pugeva Kesklinna sõnumid omaaegset Rahva Häält, mille külgedel kogu aeg usinasti talitati ja toimetati. Elu läks partei suunamisel järjest paremaks – vähemasti leheveergudel. Sarnaselt Rahva Häälega kannatab ka Kesklinna sõnumite hästiimavat paberit kasutada akende pesemiseks ning ahjuküttega majades küllap ka tulehakatuseks. Kuid kui hull peab olema olukord, et ligemale sada palgalist suhtumiste kujundajat peavad pidevalt retušeerima haigutavat mõra reaalsuse ja selle vahel, mida linnakodanikud tegelikult Tallinnalt ootavad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles