RAINER SAKS Venemaa juhtkond elab uue Krimmi silla rünnaku hirmus (1)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Ukraina 80. dessantbrigaadi sõdurid treeningul rindetagusel polügoonil Donetski oblastis.
Ukraina 80. dessantbrigaadi sõdurid treeningul rindetagusel polügoonil Donetski oblastis. Foto: Dmitri Kotjuh

Soome kätte sattunud dokument reedab Vene eriteenistuste aktiivmeetmed, mida kavatseti rakendada Soome ning Rootsi NATOga liitumise takistamiseks, jagab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ukraina õhuvägi selgitas eile detailsemalt, et Venemaa valmistab ette suuremaid õhurünnakuid Ukrainale. Kuid kuna neil on vähem rakette kui eelmisel aastal, siis ettevalmistused venivad. Ukraina õhuvägede andmetel kasutas Vene armee eelmisel talvel 9. septembrist 2022 kuni 12. märtsini 2023 mastaapsetes õhurünnakutes Ukraina vastu kokku 1100 erinevat juhitavat raketti, milles Ukrainal õnnestus alla tulista 750. Lisaks jätsid nad veel 30 protsenti strateegilisse reservi, nii et kokku oli neil rünnakute jooksul 1600 erinevat tüüpi raketti.

Ukraina õhujõudude väitel on Venemaal praegu kõiki rakette kokku 870 tükki. Eelmise aasta rünnakute kampaania jooksul oli Venemaa kasutanud Ukraina vastu ka umbes 1000 Iraani drooni, millest hävitati umbes 750. Praegu on Venemaa kasutuses Iraani droone märgatavalt rohkem, mispärast need ka domineerivad praegustes rünnakutes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles