Ülle Harju Michali ja Marrani kirbutsirkus metsaga (2)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Urmas Nemvalts joonistab.
Urmas Nemvalts joonistab. Foto: Urmas Nemvalts

Nii Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) kui kliimaministeerium on viimastel kuudel etendanud suurejoonelist sõud teemal, kuidas Eesti metsa majandamine muutub säästvamaks, loodus- ja kliimasõbralikumaks, elurikkust hoidvamaks jne, nendib ajakirjanik Ülle Harju.

RMK küttis ootused oma uuele arengukavale sedavõrd üles, et ka kõige umbuslikumad skeptikud lõid korraks kõhklema: ehk tõesti petab neid sisetunne, et tegelikult ei muutu mitte midagi? Kui arengukava esitlus meenutas saadet «Hommik Anuga», kus saatejuhiks tellitud telestaar mesimagusa häälega RMK juhte kiitis, tõi see kõhklejad reaalsusse tagasi.

Metsahuvilised asusid arengukavast uurima, kuivõrd siis RMK loodust tegelikult paremini kaitsma hakkab. Dokumendist õnnestus välja õngitseda üks täiesti konkreetne lubadus: uuendusraieid kaitsealadel enam ei tehta. RMK juht Mikk Marran täpsustas saates «Otse Postimehest», et seni raiuti kaitsealade piiranguvööndites ca 100 hektaril aastas ja nüüdsest siis võetakse sama palju puitu kuskilt mujalt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles