RAINER SAKS Diversiooniakt Siberi transiitraudteel takistab sõjamoona vedusid

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Baikali-Amuuri magistraalraudteel Severomuiski tunneli idavärav. Selles tunnelis toimus täna öösel plahvatus.
Baikali-Amuuri magistraalraudteel Severomuiski tunneli idavärav. Selles tunnelis toimus täna öösel plahvatus. Foto: Localman / CC BY-SA 3.0 DEED / Wikimedia Commons

Venemaalt tuleb info, et eile öösel toimus plahvatus Burjaatia territooriumil Siberis, kus väidetavalt purustati raudtee, mida tuntakse Baikali-Amuuri magistraali nime all. Rünnak olevat toimunud tunnelis, mis muudab raudtee taastamise palju keerulisemaks, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ajakirjandusele info edastanud allikas omistas aktsiooni SBU-le, kuigi Ukraina sisejulgeolekuteenistus ise seda ametlikult ei kinnita. Ukraina ajakirjanduses väideti, et see on peamine raudteeharu, mida mööda veetakse kaupa Aasia suunal.

Tegelikult ei lõika see plahvatus läbi Venemaa peamist raudteeühendust Hiinaga. Kui purustused on tõsised ning raudtee taastamine võtab kaua aega, siis on kindlasti väga tugevasti häiritud Venemaa veosed Kaug-Idast. See tähendab, et ka Põhja-Koreast saadava laskemoona veod muutuvad palju keerulisemaks, kuid ei katke täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles