RAINER SAKS Venemaa esitles uut relvaliiki, mis oleks Ukrainale ilma naljata oht (6)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Rünnakurühm «Edelweiss». 23. november 2023, Donetsk.
Rünnakurühm «Edelweiss». 23. november 2023, Donetsk. Foto: Shandyba Mykyta / AP

Venemaa uudistekanalid näitasid eile, et lõpule on jõudmas nende mehitamata meredrooni arendus, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ukraina sõjast saadud impulsi ajel suleti muu hulgas ka Venemaa peakonsulaat Soomes Turu linnas. Nüüd kavatseb Turu linnavalitsus lõhkuda hoone, kus konsulaat asus, ning ehitada selle asukohale midagi muud. Seda juhtumit tasub vaadelda kui kinnitust, et soomlaste nägemuses Venemaa enam tulevikus oma peakonsulaadiga Turu linna ei naase ehk soomlaste hinnangul suhted enam endisel moel ei taastu.

Soome sulgeb Venemaa jätkuva rändesurve tõttu ka viimase seni avatud olnud piiripunkti ning nüüdsest on piir Soome ja Venemaa vahel täielikult suletud. Esialgu küll kuni 13. detsembrini, mil valitsus otsustab uuesti, millise piirirežiimiga jätkatakse. Soome peaminister Petteri Orpo rõhutas eraldi, et Soomele on Venemaa korraldatud rändesurve vastuvõetamatu. Võib eeldada, et Venemaa ei soovi vahest liiga pikalt selle näitemänguga jätkata, kuna talle endale on vajalik vältida Soome piiri pikaaegset täielikku sulgemist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles