JAAK VALGE Eesti põgenikepoliitika on läbi kukkunud nii Eesti kui Ukraina seisukohalt (31)

Jaak Valge
, ajaloolane, riigikogu ja Tartu volikogu liige (EKRE)
Copy
Põgenikud
Ukrainast sõja eest põgenenud Svitlana, Yuliia ja Taisa töötavad nüüd koristajatena Swiss hotellis.
Põgenikud Ukrainast sõja eest põgenenud Svitlana, Yuliia ja Taisa töötavad nüüd koristajatena Swiss hotellis. Foto: Andras Kralla / Äripäev

Majanduslanguse, abieluvalskuse ja rohepöörde võib tagasi pöörata, massiimmigratsiooni mitte, leiab ajaloolane ja riigikogu liige Jaak Valge (EKRE).

Näib, et Kaja Kallase väljavahetamist peaministrierakonnas ja valitsusliidus enam tõsiselt ei kaaluta, ehkki valitsusparteid muutuvad üha ebapopulaarsemaks. Viimase Norstati küsitluse järgi toetas valitsusliidu erakondi vaid 34 protsenti, parlamendiopositsiooni aga 62 protsenti. Demokraatlikus riigis peaks teadmine, et kodanike rõhuv enamus valitsust ei toeta, viima poliitikamuutusele, või kui valitsusjuht pole muutumisvõimeline, ta väljavahetamisele.

Ent teisalt on Kaja Kallase püsimine arusaadav, sest igale ebaõnnestunud katsele järgneks õel kättemaks. Pealegi pole Kallase järeltulijal sugugi kerge kujunenud poliitikasoos pinnale rabeleda. Nii ongi kõik muutused Eesti poliitikas blokeeritud ning tuim, Eesti parlamentarismi lõhkuv vastasseis jätkub.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles