URMAS REINSALU Inimlikult on mul peaministrist kahju, kuid tema kriitika Karise kohta on isekas (31)

Urmas Reinsalu
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
17. aprillil 2023, mil president Alar Karis nimetas ametisse Kaja Kallase uue valitsuse, olid mõlemal näod naerul ja koostöö paistis pilvitu.
17. aprillil 2023, mil president Alar Karis nimetas ametisse Kaja Kallase uue valitsuse, olid mõlemal näod naerul ja koostöö paistis pilvitu. Foto: Tairo Lutter

Ühiskonna juhtimises peab olema teatud empaatia ka teiste poliitiliste vaadete ja seisukohtade suhtes, leiab Isamaa esimees Urmas Reinsalu.

Eesti poliitikas valitseb usalduskriis ning selle epitsentris on ametis olev peaminister Kaja Kallas. See on tõsine probleem ning peaministri skandaaliga seotud usalduskriis on laienenud kogu valitsuse juhtimiskriisiks.

Paraku mõjutab see kogu meie riigis sisulist otsuste kvaliteeti. Näeme seda aktuaalse juhtumina ka koolides töörahu tagamise küsimuses. Koalitsiooni kõigil kolmel erakonnal tunduvad olevat erinevad arusaamad, kuidas haridustöötajate ettepanekuid lahendada. Küsimus on aga tegelike otsuste kvaliteedis. Valitsus ei ole suutnud kujundada selget seisukohta ning leppida õpetajate esindajatega kompromissis kokku. Otsuste puudumine tekitab aga ühiskonnas kasvavat lisastressi. See ei ole mõistlik.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles