Rainer Saks Kiievit tabas sügise suurim Vene droonirünnak

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Rainer Saks
Rainer Saks Foto: Sander Ilvest

Saksamaa teatas eile, et annab Ukrainale üle veel ühe Patrioti raketisüsteemi, et tugevdada Ukraina õhukaitset, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Ka varem on meedias juttu olnud, et üks täiendav Patrioti süsteem Ukrainale Saksamaalt tuleb ja usutavasti ongi sellesama süsteemiga tegemist, mitte uue otsusega. Kokku peaks siis Ukraina kasutada olema kolm Patrioti süsteemi. Kuna sellega ei ole võimalik katta kogu Ukraina territooriumi, siis teatav loogika oleks, et eelkõige tugevdatakse praegu õhutõrjevõimekust lõunas, sest Venemaa eeldatavate talviste raketirünnakute üks sihtmärk on kindlasti Ukraina Musta mere sadamad.

Venemaa korraldas täna öösel Ukraina andmetel kõige suurema Iraani droonidega rünnaku sel sügisel. Venemaa saatis teele 75 drooni ja ühe raketi. Peamine sihtmärk oli pealinn Kiiev. Teada on, et Kiievi kohal lasti alla vähemalt 40 õhus lennanud ründedrooni. Kiievis sai allakukkunud drooni rusudes kannatada elektriliin ja seepärast on pealinnas mõned elektrikatkestused. Kokku tulistas Ukraina õhukaitse alla 71 drooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles