AK FOOKUS JFK mõrv 60 aastat hiljem: kahtlusi ja tähelepanekuid (8)

Erkki Bahovski
, arvamustoimetaja
Copy
John F. Kennedy mõni hetk enne tulistamist. Tema ees istunud  Texase kuberner John Connally sai küll haavata, aga jäi ellu.
John F. Kennedy mõni hetk enne tulistamist. Tema ees istunud  Texase kuberner John Connally sai küll haavata, aga jäi ellu. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendi John F. Kennedy mõrvast 22. novembril 1963 on kirjutatud lugematul hulgal artikleid, raamatuid, vändatud filme ja telesaateid. Samas on ikka õhku jäänud mitmed küsimused, millele antud ametlikud vastused pole suutnud kõiki veenda – just nii see toimuski! Toon siinkohal vaid paar tähelepanekut ja võrdlust.

Seistes 1996. aastal Dallases Texase õpikutelao kuuenda korruse aknal, kust tulid ametliku versiooni järgi Kennedy tapnud lasud, tekkis minus kohe, lausa iseenesest küsimus, mis tekib igaühel, kes on natukenegi püssi käes hoidnud ja üritanud sihtmärgile pihta saada. Nimelt, Lee Harvey Oswaldil olnuks ju palju parem tulistada enda vastu liikuvat limusiini Houstoni tänaval, päriselt aga tabasid saatuslikud lasud Kennedyt Elmi tänaval. Houstoni tänavale sihtides ei oleks Oswald üldse pidanud end pöörama, seevastu Elmi tänavale tulistades pidi ta end kõvasti pöörama ja tulistama Kennedyt selja tagant.

Otse vastu tulev auto ei ole snaiprile põhimõtteliselt keeruline sihtmärk, seevastu pööret tegev laskja ja ka pöörav auto on. Lee Harvey Oswaldi tapmisülesanne muutus seega palju keerulisemaks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles