TÕNIS KONS Kaja Kallas vormistas Reformierakonna vasakule (13)

Tõnis Kons
, Erakond Parempoolsed juhatuse liige
Copy
Kaja Kallas võitis küll lõppeval aastal suurelt valimised, kuid kaotas aasta lõpuks nii usutavuse kui ka toetuse.
Kaja Kallas võitis küll lõppeval aastal suurelt valimised, kuid kaotas aasta lõpuks nii usutavuse kui ka toetuse. Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna poliitika keskmes ongi nüüd kõikvõimas ja tugev riik, mitte aga kodanik ega isegi mitte tasakaalu otsimine riigi ja kodaniku suhetes, tõdeb Parempoolne Tõnis Kons.

Peaminister Kaja Kallas vormistas Reformierakonna üldkogul ära erakonna ideoloogilise nihkumise vasaktsentrisse. 29 aasta eest vabaturumajanduse ja ettevõtluse eestkõnelejana asutatud Reformierakonna ideaal on nüüd skandinaavialikult priske eestkosteriik, mis korraldab inimeste elu ja maksustab neid rohkem, kui me Eestis kogu taasiseseisvumisajal harjunud oleme.

Reformierakonna üldkogu kajastustes jäi see oluline kursimuutus märkamatuks, sest Kallase ja rahandusminister Mart Võrklaeva lati alt läbiminek sisehääletustel võttis kogu tähelepanu. Sellegipoolest tasus kuulata, mida Reformierakonna liidrid üldkogu kõnedes rääkisid. Valdavalt olid nende kõned täis klišeelikke hüüdlauseid ning EKRE ja Jüri Ratase süüdistamist kõikides hädades. Kuid Kallase erakonnaesimehe kõne teine pool läks sisuliseks ja väärib tähelepanu.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles