ALEKSANDR TŠAPLÕGIN Huvitav, miks areneb Leedu majandus meist paremini? (4)

Aleksandr Tšaplõgin
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Praegune valitsus eelistab võtta ikkagi pensionärilt, mitte pankadelt või rikastelt, leiab arvamusloo autor.
Praegune valitsus eelistab võtta ikkagi pensionärilt, mitte pankadelt või rikastelt, leiab arvamusloo autor. Foto: Toomas Huik

Eksperdid on juba arvutanud välja, et 20-protsendiline hinnatõus ei oota mitte luksusautosid, vaid ennekõike odavaid mahtuniversaale, mida kasutavad just suurpered, tõdeb riigikogu liige Aleksandr Tšaplõgin (KE).

Kui rahandusminister Mart Võrklaev on kindel, et Eesti majandus hakkab selle aasta lõpuks kosuma, siis Eesti Kaubandus-Tööstuskoja juht Mait Palts sellist optimismi ei jaga. Kolmapäeval Keskerakonna fraktsiooniga kohtunud Paltsi sõnul ei ole ettevõtjatel mitte mingit põhjust uskuda valitsuse unistusse, et majandus taastub kiiresti. Kaubandus-Tööstuskoja prognooside järgi võib Eesti majandus hakata kasvama kõige varem järgmise aasta teises pooles. See tähendab, et lähitulevikus elatustase kindlasti ei tõuse.

Olukorras, kus veerand riigi elanikest elab vaesuses, tõstab Eesti valitsus tarbimismakse ja kehtestab uusi makse, mis löövad kõige valusamalt just vaesemate inimeste rahakoti pihta. Samal ajal võitleb peaminister Kaja Kallas käte ja jalgadega selle vastu, et kehtestada pankuritele ning ülejäänud finantseliidile lisamaks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles