Raul Eamets Kuidas õpetajate palgatõus suurendaks tootlikkust? (10)

Raul Eamets
, majandusteadlane, Bigbanki peaökonomist
Copy
Pilt on tehtud 2019. aastal õpetajate hoiatusstreigi ajal Kiviõli 1. keskkoolis. Tänavugi toimus õpetajate hoiatusstreik palga tõstmiseks.
Pilt on tehtud 2019. aastal õpetajate hoiatusstreigi ajal Kiviõli 1. keskkoolis. Tänavugi toimus õpetajate hoiatusstreik palga tõstmiseks. Foto: Sander Ilvest

Tootlikkust on reaalne suurendada üksnes haritud inimestega, selleks aga läheb vaja hästi tasustatud õpetajaid, kirjutab Bigbanki peaökonomist Raul Eamets.

Hiljaaegu jooksis meediast läbi uudis, et parlamendi majanduskomisjon kavatseb luua ekspertkogu, mis tegeleb konkurentsivõime teemadega. See on väga tervitatav algatus, sest konkurentsivõime parandamiseks on vaja keskenduda mitmele suurele valdkonnale, mis omakorda mõjutavad oluliselt majandusarengut. Need valdkonnad hõlmavad ettevõtluskeskkonda, eksporti ja tootlikkuse tõstmist.

Täna kirjutangi toolikusest, täpsemalt tööjõu tootlikkusest. Tööjõu madalam tootlikkus on peamine tegur, mis mõjutab meie elatustaseme üldist mahajäämust rikastest riikidest.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles