JÜRI RATAS Eesti majanduslangus on teist aastat kogu euroala suurim – valitsus valis vale tee (20)

Jüri Ratas
, riigikogu aseesimees (KE)
Copy
21.08.2023. Peaminister Kaja Kallase vastuvõtt Eesti endistele peaministritele Stenbocki majas. Kaja Kallas ja Jüri Ratas.
21.08.2023. Peaminister Kaja Kallase vastuvõtt Eesti endistele peaministritele Stenbocki majas. Kaja Kallas ja Jüri Ratas. Foto: Madis Veltman

Otsesõnu öeldes: valitsus peab aktiivselt investeerima, mitte tegelema maksutõusudega, leiab riigikogu aseesimees Jüri Ratas (Keskerakond).

Euroopa Komisjoni äsja avaldatud sügisprognoos maalib Eesti majanduse kohta taas nõutu pildi: kahjuks on Eesti majanduslangus euroala suurim ka järgmisel aastal. Juba mullu püstitasime omamoodi negatiivse rekordi: kui Euroopa Liidu majandus kasvas 2022. aastal 3,4 protsenti ja sellest suuremat või väiksemat kasvu näitas ka enamik ehk 26 liikmesriiki, siis ainult üks liikmesriik – Eesti – koges langust.

Ebasoodsad asjaolud mõjutasid meid kõiki, kuid näiteks ka meie lähimate naabrite majandus kasvas: Lätis 3,4, Leedus 2,4, Soomes 1,6 ja Rootsis 2,8 protsenti. Meil oli aga majanduslangus – mitte kasvu aeglustumine, vaid langus 0,5 protsenti. Kedagi teist ei saa meie probleemides süüdistada. Ise tegime.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles